Thursday, December 24, 2009

..::DAH TEST MICROSOFT OFFICE 2010 BETA?::..

Bermula daripada terhasilnya Office Lite ( hasil gabungan dengan microsoft Window 98 Second Edition) pada tahun 1998,MICROSOFT maju lagi setapak ke hadapan dengan produk lebih baik iaitu Microsoft Office 2000..Tiga tahun selepas itu, Microsoft Office 2003 pula menwarnai dunia Microsoft..Tak cukup dengan itu, Microsoft membuat kelainan dari segi toolbar dengan menghasilkan Microsoft Office 2007..Ada sesetengah pihak mengatakan bahawa produk Office 2007 ini lebih complicated berbanding daripada yang sebelumnya..Bagi aku,ia mungkin disebabkan oleh gabungan gambar-gambar pada toolbar yang membuatkan mindset seseorang itu yang menggunakan Office 2007 itu menjadi susah..lama kelamaan,boleh jugak menguasainya..Nak tak nak,kita harus menguasainya kerana makin banyak produk-produk bakal dikeluarkan oleh microsoft nanti..so,tak de laa kita ketinggalan zaman kan..

Pada tanggal 16 November 2009,MICROSOFT OFFICE ini telah melancarkan produk terbaru mereka iaitu Microsoft Office 2010 Beta..Ia dilancarkan bagi membolehkan pengguna Window mencuba terlebih dahulu agar pihak Microsoft dapat melihat di mana cacat cela yang ada dalam produk BETA ini..Ini juga dapat membantu pihak Microsoft mengetahui apa masalah yang dihadapi oleh pengguna ketika menggunakan produk ini..Kepada sesiapa yang ingin mencuba Office 2010 Beta nie, boleh laa menekan link di bawah nie..pastikan anda tahu berapa bit PC/Laptop anda supaya tak tersalah download..kalau salah download,memang merana..ok,nie dia link nak download:

Microsoft Office 2010 Beta (32-bit)
Microsoft Office 2010 Beta (64-bit)

Saiz dia agak besar iaitu 684MB(saiz satu CD)..aku cadangkan kepada sesiapa yang nak download,sila pakai downloader (contohnya, IDM, FlashGet, DAP, etc)agar cepat sikit dapat download tu..aku cadangkan Internet Download Manager..tapi ikut suka korang lah yer..korang yang nak download..hahaa..


nie key n cara install key : KEY
(password : elairvent)


Di sini,aku ingin berkongsi apa yang menarik dalam Microsoft Office 2010 Beta ini..Jom kita sama-sama lihat..





Apa yang ingin aku katakan pada Microsoft Office nie adalah MEMANG MENARIK!! dia punya interface memang cun melecun..dari segi toolbar dia sama dengan Office 2007 tp ada penambahan icon pada hujung atas kiri..bila kita double-click pada icon tu,dia akan automatik tutup(jika tiada data dalam document yang dibuat itu..).. bila first aku install tu,memang agak kekok sangat laa..tapi lama kelamaan tu,boleh ar sikit..ok laa..itu sahaja untuk kali ini..jika ada pertanyaan, sila kemukakan di ruangan chat tu yer..daa~~


4 comments:

MSS LaWLiET said...

Salam.. Macam link broken ja untuk key tu..uhu..

MSS LaWLiET said...

Kena padam url pos ni n biar url mediafire tu ja, pastu search baru dapat, ehe

Mohd Syafri B Yusof said...

Oh ya ka..
xperasan pulak link tu rosak..
lupa pulak nak check..
hehee...
*repairing*
*has been fixed*
link ok suda..
tq atas pemberitahuan link tu yer..
=)

MSS LaWLiET said...

Ehe, ok sama2.. :)

Post a Comment