Wednesday, June 30, 2010

..::TULISAN JAWI DALAM MWORD / INTERNET::..

Baru sebentar sahaja tadi kawan aku tertanya-tanya :
"camne nak buat huruf2 keyboard PC ni jadi huruf arab yek? ermmm"
"how to do jawi writim???=)"
**sori..saya copy post tanpa pengetahuan anda..hihiii..

Ok..kat sini saya akan bagitau macam mana nak tulis jawi d microsoft word mahupun di internet..korang download laa software nie yer..

size : 689.11KB pass : elairvent

Kat dalam folder dia nie dah ade dah macam mana cara nak install dia..dalam bentuk PDF..so, tak payah laa aku nak bagitau 2 3kali kan..hihii..ikut instructions dia step by step k..selamat mencuba yer kawan-kawan...

(^__^)

4 comments:

MyZa_eQaa said...

huhuhu...baik2 cekgu~

~___________^V

MyZa_eQaa said...

aie,citation jgn lupak bah....huhu

eelobor said...

TQ, tercari2 jgk sebelum ni, font dlm jawi

AzizMostafa said...

Macam mana nak taip tulisan Arab/Jawi dalam Word, CorelDraw, Photp shop + Illustrator?

Dengan MAC,
http://typophile.com/node/48495
http://typophile.com/node/74436
http://typophile.com/files/Mir3mad.pdf
http://typophile.com/files/MirEmad.pdf
Semarrak Jawi + Semoga Berjaya

Post a Comment