Tuesday, June 15, 2010

..::TUKAR ICON YAHOO MESSENGER::..





Da bosan dengan icon Yahoo Messenger yang berwarna kelabu tu..??nak tukar dengan icon lain tak..meh aku nak tunjukkan macam mana nak tukar k..sebelum tu, korang download laa dulu Yahoo Messenger yang latest nie k..


Bila da download tu,jangan lupa install yer..

[Installing.......]

[DONE]

Ok..dah install yer...then korang download pulak software nie:

Size : 2.96MB Password : elairvent

Da download ea...ok..yang YM Tweaker nie xpayah install ok..korang hanya double click je pada software tu..ok?


Korang nampak banyak icon kat dalam tu? haa, korang pilih laa yer mana yang berkenan di hati tu..yang rename title bar tu,korang isi laa aper nama yang korang nak..sebagai contoh aku taip, "Mohd Syafri"..then bila aku tekan tab Help(dalam tab Yahoo Messenger), akan ada column About Mohd Syafri..


lepas korang pilih tu, click pada restart Yahoo! Messenger, then Apply..lepas tu, akan jadi laa seperti ini~~~

SEBELUM


SELEPAS




Naaa..cantik kan..?so,korang tukar laa pulak icon-icon menarik lagi cun nie di YM korang k..

pssst pssst..jangan lupa add saya k.. : elairvent_11

4 comments:

Shafiq said...

Bro,npe ym yg latest ni x kuar status yg aku taip?
Pastu ape function fix (cannot see what i type) tu?

Mohd Syafri B Yusof said...

Ye ke..
xkuar ea?
tapi kenapa yang aku nie kuar jer..
hehee...
cuba ko reinstall YM ko n YM tweaker tu k...
=)

function fix (cannot see what i type)...
yg nie aku xtau aper function dia..
sori ea..

Shafiq said...

ok,dh kuar dh..
kne restart lptop dlu bru YM tu jd elok blk..huhu
plek2..
nk tny lg 1,kalo pkai YM yg version lme blh x pkai YM tweaker tu?

Mohd Syafri B Yusof said...

laa...
smpai kena restart laptop terus ke..
aku juz restart YM jer..
hihii..

Version lama?
ok jer...
tp jgn lama sgt..

cntoh;
jgn pula software win7 nak run kat winXP..
mmg ade yg support dan ada yg xsupport kn...
hiihiii..
=)

Post a Comment