Tuesday, June 29, 2010

..::FYP >> FINAL YEAR PROJECT::..

Tanggal 4hb Julai nie, aku akan bertolak ke Kota Kinabalu, Sabah untuk menyambung kembali pengajianku sebagai mahasiswa Universiti Malaysia Sabah yang bakal memasuki semester 5..aku sekarang ini mengambil Ijazah Sarjana Muda Sains Dengan Kepujian (Sains Sekitaran)..mo abis suda blajar nie..pahtu,grad laa aku..sebelum tu,kiter ppakak pikir hok nie dulu laa k..

Pada tahun nie,adalah yang paling penting sebab banyak kerja bakal aku dapat nanti.. hahaa..antara yang paling penting daripada yang paling penting itu adalah FYP (Final Year Project).. proposal~~ thesis~~ FYP~~....hurm, bikin takut jugak laa aku bila sebut benda nie..hahaa..ye laa kan sebut jer FYP, sapa yang tak takut kan..hahaa..terus aku teringatkan Holothurians nie, haiwan yang tiada tulang belakang nie..

Aku tak nak cerita panjang laa tentang FYP aku nie..nanti tak suprise laa pulok kan..anyway,aku harap aku dapat jalankan FYP aku nie dengan jayanya..semoga aku dan kawan-kawan aku yang lain dipermudahkan segala urusan dan perjalanan hidup bagi menghadapi liku-liku perjuangan untuk menghasilkan thesis masing-masing...amin..

Pada masa nie,aku kena persiapkan dahulu proposal aku..mood da sampai nie..proposal~~ oo proposal~~ datang sini cepat..hihii..ada banyak benda lagi aku nak buat pembetulan nie.. (^__^)




Kalau diikutkan kalendar takwim course aku,tarikh proposal presentation adalah pada week 4 iaitu dalam lingkungan pada 2 Ogos sehingga 8 Ogos 2010..waduh2....! tinggal sebulan sahaja lagi nie..!!tak pa,aku akan buat yang terbaik sebab aku memang suka tajuk thesis aku..dan tarikh hantar Project 1 adalah pada week 11 iaitu dalam lingkungan 20 September sehingga 26 September..pada week 9 dan week 10, time nie adalah cuti raya..hohoo.. so, nak dipendekkan cerita, lepas abis raya,terus kena hantar Project 1..!! time raya mesti ingat FYP punya..hahaa...time nak masukkan kuih raya dalam oven, teringat oven kat makmal sains sekitaran tu..tengok dodol, ingat pula pada gamat..tengok air geh, ingat nitric acid pulak.. hahaa..

2 comments:

MyZa_eQaa said...

selamat bejuang...jgn leka...pstikan sume xdak prob...huhu FYP FYP...waduh2...smpi skrg lom dpt proceed ag....hv big prob...sedih2...sob3

Mohd Syafri B Yusof said...

jangan kasi takutkan sy~~~
tengah takowt giler2 nie pk FYP nie....
(T__T)

Post a Comment